Do’s and don’ts for perfect hair.

Ik krijg heel vaak complimenten over mijn volle blonde haardos. Een eigenschap waar ik zelf heel blij mee ben en ik gedeeltelijk aan goede genen te danken heb. Maar natuurlijk heb ik ook al blunders gehad en ben ik door de jaren heen gaan ontdekken wat de DO’s en DONT’s zijn voor mooie dikke haren.

Bij de kapper:

Alles begint bij een goede kapper. Hier heb ik jaren naar gezocht. En nu ga ik ongeveer 2 jaar bij Bizar hairdresser te Gent, echt een topper.

Mijn ondervindingen zijn dat wanneer je te veel laagjes laat knippen dan gaan de onderste lagen dun en levenloos lijken. Ik merk dat sinds ik voor een kaarsrechte snit kies en het lichtjes laat opknippen, mijn haren 5 keer dikker lijken. Vraag ook om enkel de schaar te gebruiken en geen mesje of uitdun schaar (ik krijg er de kriebels van als deze in de buurt van mijn haar komen!)

Kleur:

Wil je graag een andere kleur op je haar? Ga dan langs bij een kapper.

Je haren kleuren uit een ‘pakje’ is een marteling voor je lokken. Ze zitten vol met chemische troep die vaak te agressief is voor je haar. De kapper kan een kleuren en product op maat maken zodat je haar zo min mogelijk afziet, jij kan dit thuis niet.

Ik ben zelf fan geworden van natuurlijke merken, dit omdat ik merk dat sinds mijn haar met bio producten behandeld word het meer glanst, langer in model blijft en sterker is.

Mijn go-to-products

Wassen:

Ik was mijn haren altijd 2x, dit is een tip die ik eens ergens heb gelezen en sinds ik dit doe kan ik mijn haar enkele wasbeurten rekken en ligt het beter. Ook gaat er geen wasbeurt voorbij zonder dat ik conditioner gebruik.

Nadat ik mijn haren heb afgedroogd kneed ik er een mengeling van olie en niet-uitspoelbare-balsem in.

Ik brush het niet, om mijn haren niet te belasten.

Slapen:

En mijn belangrijkste tip is dat ik 95% van de tijd met opgestoken haar ga slapen. Hetzij met een vlecht, hetzij met een dotje.

Niet om fancy in mijn bed te liggen, maar omdat je haren zo veel minder afzien van de wrijvingen op je hoofdkussen.

Er zijn zelden mensen die met een perfect kapsel uit bed stappen, dat komt omdat je haren onder je hoofd mee bewegen wanneer jij je draait. Bij elke beweging schuur je op je haarschubben. Met een dotje of vlecht bescherm je je lokken van deze wrijvingen.

Hoe minder wrijving hoe meer glans, dus ga vanaf nu met zijn allen gevlochten en gedot het bed in.

Have a nice hairday lady’s

Xoxo Joke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s