How to: reizen met kinderen.

Reizen met kinderen, het is niet altijd makkelijk. Hier enkele nuttige tips om de reis voor jezelf en je kind zo aangenaam mogelijk te maken.

Tijdens het inpakken geef ik mijn zoontje stee vast een boekentasje die hij mag vullen met speelgoed die hij zeker niet kan missen. Zo kan hij zich tijdens het reizen en op de locatie zelf rustig bezig houden. 

Onze draagbare DVD-spelers hebben bij ons al overuren gedraaid. Bij elke autorit die langer dan 1 uur duurt maken wij gebruik van onze DVD spelertjes. Hiervoor laat ik Liam opnieuw een selectie maken van zijn favoriete films. En vaak help ik hem een beetje door hem te sturen naar films die aansluiten bij de plek waar wij heen gaan. Zo komt hij alvast in de juiste stemming tegen dat we arriveren. Denk aan Disney films op weg naar Disneyland., of ‘het sprookjes bos’ op weg naar de Efteling, en zo kan ik nog even door gaan.

Ik maak ook steeds een koeltasje klaar die ik naast hem zet. Zo heeft hij fris drinken en eten bij de hand. 

Tenslotte nemen wij ook altijd een dekentje en kussen mee zodat hij zich kan nestelen wanneer hij moe is.

Xoxo Joke

Ps. Deze tip is voor ouders met een klein kindje. Zorg er voor dat je altijd een plas potje in de auto hebt staan. De kleintjes moeten namelijk altijd naar het toilet op de momenten waar je helemaal geen tankstation of dergelijke moet passeren. En een kindje kan zich nog niet zo makkelijk ophouden. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s