De zon is in het land.

Het mooie weer is reeds enkele dagen in het land dus dan mogen we zeker onze zonnecrème niet vergeten. Ik deel dus maar graag enkele tips met jullie!

“Dat je niet bruin wordt wanneer je zonnebescherming draagt is een fabeltje, met zonnebescherming zal je egaler bruinen. “

Welke factor je aanbrengt hangt van je huidtype af. Een kind smeer je wel het beste in met een factor 50 omdat hun huidjes veel gevoeliger zijn.

18646460_1226152120829591_9111847417103253504_n.jpg

Wij volwassenen kunnen zelf merken of we al dan niet snel verbranden. Wanneer je zeer goed tegen de zon kan dan mag je een factor 15 gebruiken, als je matig snel verbrand dan doe je goed met het aanbrengen van een factor 30, en als je zeer gevoelig bent voor de zon dan maak je het best gebruik van een factor 50.

Ik zelf verbrand niet snel maar gebruik toch een factor 50. De eerste reden is omdat ik enkele striemen en tatoeages heb dus deze smeer je best goed in. En de tweede reden is omdat ik toch steeds een factor 50 aanschaf voor mijn zoon, dus waarom zou ik mezelf dan een zonneproduct aanschaffen met een lagere beschermingsfactor?

Extra tips: 

  1. Smeer je om de 2 uren in. En nog iets sneller als je veel in het water gaat.
  2. Een zonnebeschermer blijft maar één jaar goed. Dus heb je nog een tube van vorig jaar in de kast staan hebt dan vervang je deze beter door een nieuwe.
  3. Bescherm je haar ook tegen de zon. Je kan gebruik maken van een hoed, speciale shampoos of conditioner.
  4. En ook al ben je niet verbrand breng je het best een after sun aan na elk ‘zon’ moment.  Je huid moet hoe dan ook herstellen van de zonnestralen en je kleurtje zal langer behouden blijven.
  5. De SPF die je in je make-up en verzorging vindt is vaak niet sterk genoeg om 2 uren krachtig te blijven. Dus breng toch nog een zonnebescherming aan onder je foundation of boven op je dagcrème.

Hebben jullie nog enkele tips voor mij dan mag je ze steeds laten weten!

 

Xoxo Joke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s