Aldi crème VS parfumerie producten.

“Aldi crème is beter dan een dure crème.” 99% van de mensen zal deze bewering al gehoord hebben. Als iemand die veel aandacht aan de huid besteed, niet enkel omdat het mijn job is, weet ik dat deze bewering niet met de juiste testen onderzocht is.

vitamine-a-creme-5-50-ml

Bij de resultaten werd gevraagd hoe de consument zich voelde na een x aantal tijd dat men het product heeft getest. Een merendeel zag sneller resultaat met de Aldi-crème en daardoor wordt er onterecht beweerd dat deze beter is.

Waarom onterecht?

Het Aldi-product bevat ingrediënten die niet verder dan de bovenste huidlaag dringen.  Je zal er misschien wel beter uit zien als je de crème smeert maar het product zal geen herstellende werking hebben.

Producten uit de parfumerie bevatten ingrediënten (vaak etherische oliën) die doordringen tot diep in de huid. Het gevolg hiervan is dat de crème uw huid gaat herstellen en er voor zal zorgen dat deze de best mogelijke conditie krijgt. Daarom heeft een crème bij de parfumerie soms langer nodig voor je een zichtbaar verschil van de huid waarneemt.

Prijs?

Goedkope crèmes zijn uitsluitend gemaakt met chemische ingrediënten dat maakt dat er veel minder arbeidskrachten en productie uren nodig zijn om de crème te maken.

Producten uit de parfumerie worden gemaakt in de beste omstandigheden  en met de puurste ingrediënten.

Voorbeeld: 

Chanel plukt en oogst zijn producten van hun eigen bloemenvelden. Alles gebeurd met de hand en in de beste omgeving. Zij hebben ook een speciale techniek ontwikkeld waardoor er uit een extract nog eens een filtering gebeurd waardoor ze echt het puurste van het puurste in hun bezit hebben.

Guerlain heeft een eigen eiland waar ze de zeldzame zwarte bij kweken. De zwarte bij is zeer delicaat en de koninginnen gelei heeft een enorme herstellende kracht.  Omdat deze bij zo delicaat is hebben ze een eiland die voldoet aan de juiste eisen voor de beste levenskwaliteit van de bij te garanderen. Je kan je voorstellen dat hier veel testen en onderzoeken bij komen kijken.

Begin je te begrijpen waar het prijs verschil vandaan komt?

 

 

 

7 gedachten over “Aldi crème VS parfumerie producten.

 1. Dure merken zijn duur omdat ze veel geld aan marketing besteden niet aan pure ingrediënten. De eigenaar van Lancôme bijv is L’Oréal. Al meerdere malen naar voren gekomen met name in tv programma’s zoals de rekenkamer dat dure crèmes niet perse beter zijn. Dat neemt niet weg dat ook goedkope crèmes niet altijd goed zijn en men gewoon goed op de ingrediënten moet letten zoals geen parfum, geen alcohol en geen etherische oliën. Dit zijn allemaal irritants voor de huid.

  Like

  1. ‘Dure’ crèmes hebben inderdaad meer marketing, maar je moet ook weten dat een grote firma verplicht is een bepaald deel van hun winst aan reclame te spenderen.
   Ik heb door mijn job al voldoende opleidingen gehad ivm hoe de producten in de parfumerie gemaakt worden en ik weet dat deze dus wel met pure ingrediënten gemaakt worden.
   Ook is het helemaal niet slecht dat een crème etherische oliën bevat want deze trekken dieper in de huid en kunnen dus beter op de noden van de huid werken. Ik ga niet tegen spreken dat er geen mensen zijn die reageren op etherische oliën maar daar zijn dan aangepaste producten voor.

   Like

   1. De dure merken hebben vaak zo weinig pure/werkende ingrediënten dat zij bijna geen enkel effect hebben op de huid. Als voorbeeld kan ik noemen retinol en niacinamide. Percentage ligt bij de meeste crèmes rond de 2%. Ik heb in het verleden veel dure crèmes gekocht die van alles beloven en zgn pure en zeldzame ingrediënten bevatten. Allemaal marketing. Crèmes kunnen niet veel doen dan de bovenste laag hydrateren. Er is geen enkele crème die verder doordringt en dat is maar goed ook. Enig verschil maakt zijn de fillers en Botox aangezien die wel dieper in de huid doordringen. Hieronder vind je de lijst met ingrediënten waarvan wel degelijk bewezen is dat ze irriterend kunnen werken op de huid en die je daarom beter kunt vermijden.

    Parfum – Alle soorten alcohol (tenzij helemaal onderaan de ingrediëntlijst/ behalve die met de toevoeging cetyl, stearyl, cetearyl en lanolin) – Balsam of Peru – Bergamot – Cinnamic acid – Mintachtige stoffen – Eucalyptus – Kamfer – Citrusachtige stoffen – Lavendel – Geranium – Methylisothiazolinone – Tea tree olie – Witch hazel – Ylang ylang – Oxybenzone – PABA – Propylene glycol – Sodium lauryl sulfaat – Methyl nicotinate – Synthetische kleurstoffen – Aceton

    Ik hou me bezig om ervoor te zorgen dat in ieder geval bovenstaande ingrediënten niet meer in produkten voorkomen. Lange weg te gaan en hopelijk wordt de wetgeving op deze irritants snel aangepast!

    Like

   2. Ik ga niet akkoord met wat jij hierboven vermeld. Maar ik kan niet meer doen dan meegeven wat ik heb geleerd over de huid en de werkingen van de producten.
    Natuurlijk zijn er ingrediënten waar een huid op reageert, een product kan nooit 100% garanderen dat het geen irritatie kan veroorzaken. Elke huid is uniek en daarom moeten wij allen voor onszelf bekijken waar onze huid het beste op reageert.

    Veel succes met het strijden voor een strengere wetgeving. Niet omdat ik irritaties of problemen ondervind maar omdat het zeker bewonderenswaardig is dat jij strijd om iets waar jij om geeft.

    Liefs Joke.

    Like

   3. Dank je Joke. Ik heb heel veel research gedaan en dit waren onafhankelijke onderzoeken die allemaal op hetzelfde neer kwamen. Het is jammer dat het in de cosmetica wereld alleen om geld draait maar ja in die wereld leven we nu eenmaal. Gelukkig zijn er al merken parfum en conserveringsvrij. Ik heb zelf ik de loop der jaren verschillenden allergieën ontwikkeld door de verschillende irritants en ik weet ook dat steeds meer mensen deze ook krijgen. Maar niet alleen dit gaat me aan het hart, valse beloftes ook. Er is geen enkel bewijs dat crèmes de huid kunnen verbeteren of rimpels kunnen opvullen zoals je vaak hoort. Hoge percentages pure ingrediënten kunnen dit wel. Maar die zitten niet in over the counter crèmes. Een aanrader is Paula’s choice. Produkten die echt wat voor de huid kunnen betekenen maar niet zoals Botox of een filler. Goed leesvoer en scientifically proven. Groetjes

    Like

 2. Zeker eens research doen naar Environ dan! We hebben zelfs al een 2 de toestel gekocht om te behandelen én om foto’s te maken van de mooie resultataen die we na 5 a 7 maanden bereiken: en dan bedoel ik vooral een gezonde huid – geen anti rimpels beloften! Zo blij dat ik dat merk heb leren kennen- na werken in de parfumerie met valse belofte eindelijk een nieuwe wereld die voor me openging!- ondertussen 17 jaar geleden 😉 ik ben zeer blij met mijn gezonde huid van 49 jaar!
  HUID!Expert van Huidcentrum Vlaanderen
  Wil je meer info, dan kan je mij altijd een bericht sturen via mijn gegevens hierboven 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s